Имати варикозне вене је медицински проблем са једноставним медицинским решењем!

Да ли патите од варикозних вена? Да ли вас ноге често боле или се осећају нелагодно због досадних паукових вена? Иако многи људи могу веровати да су паукове вене једноставно нешто са чиме морате суочити се са старењем, чињеница је да у ствари постоје решења за овај уобичајени проблем!

Иако се о одређеном узроку варикозних вена може у великој мери оспорити, општи консензус је да су они узроковани слабљењем зидова вена. flebozdrav krema za vene Ово слабљење може резултирати удруживањем крви у ногама и успоравањем протока крви што може резултирати појавом паукових вена.

Вене природно имају функцију вентила која спречава да крв тече погрешно. Када зидови вене ослабе, овај вентил може престати правилно да функционише и омогућити повратни проток крви. На овај начин би се вене могле заоштрити, а проток крви би се успорио и проузроковао да се вене прошире и појаве дуж површине коже.

Иако свако може добити вене, жене које су трудне или имају прекомерну тежину су много подложније добијању вена. fungo stop То је због природе крвотока и притиска који врше на вене и крвоток. Особе са прекомерном тежином или оне које често стоје дуже време такође су подложније варикозним венама.

Главни симптом који варира код проширених вена је углавном нелагодност или осећај свраба на површини коже. Озбиљност ових симптома може варирати и кретати се од благог нервирања до озбиљне и фрустрирајуће дистракције. У неким случајевима озбиљнији и опаснији симптоми могу се појавити као резултат проширених вена.

Спидер вене можда не представљају увек озбиљан проблем, али постоје решења. У мање тешким случајевима могу се лако отклонити једноставним ношењем чарапа дизајнираних да стисну ногу и присиле проток крви да буде сажетији и директнији. Ово решење се обично препоручује онима који не пате од озбиљних симптома или који имају само благу проширену вену.

У неким екстремнијим случајевима постоје хируршке опције које ће уклонити вену или преусмерити проток крви да би се постигао природнији проток циркулације. На ове опције се углавном мрзи ако пацијент не пати од екстремних количина бола или нелагодности због варикозних вена.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *